En fråga som kan förändra din verklighet

När min son gick i andra klass försökte jag lära honom att försvara sig själv när andra pojkar bråkade med honom på skolgården. Jag ställde mig på knäna och bad honom knuffa mig det hårdaste han kunde. Men han bara stod där, helt stilla. Så jag frågade honom, ”Varför puttar du inte mig?” Han tittade mig sorgset i ögonen och svarade ”Men om jag knuffar dem så skadar jag ju dem, eller hur?” Det här berörde mig djupt eftersom jag insåg att jag hade tillåtit mitt vuxna betingade själv överskugga min medfödda visdom om hur Universum faktiskt fungerar.

Vad min kloka son fick mig att förstå var: ”Hur kan vedergällning någonsin vara ett alternativ? Hur kan det alternativet någonsin lösa problem genom att skapa fler offer?”

Det här är djup visdom som kom från en 8-årig pojke. Faktum är att det han lärde mig var en esoterisk sanning:

Det här är den sanna betydelsen av Enhet. Att vara medveten är att förstå att du inte kan förändra andra, för alla har sin egen väg att vandra.

Med den vetskapen blir våld och tvång ett helt irrelevant alternativ. Din plats i den här verkligheten är ett med allting omkring dig. Det betyder att om du beter dig arrogant, våldsamt eller elakt mot andra skadar du automatiskt dig själv genom den vibration du sänder ut och genom att bokstavligen stå i frekvensen av hat och rädsla.

Jag insåg att min son, trots sin ringa ålder, hade en mer expanderad version av medvetenhet än jag. Om jag skulle hänga med behövde jag öppna mig, lyssna mer och låta mig själv expandera. Sedan dess följer jag en regel — varje val jag gör måste passera mitt kärleksfilter.

I allt jag möter som kräver att jag gör ett val frågar jag mig själv: Finns det kärlek i detta?

Om svaret blir nej, låter jag det inte passera genom mig, in i min verklighet och in i den här världen. Jag ägnar istället tid åt att leta efter alternativ som innehåller mer kärlek.

Och det har visat sig vara värt det varenda gång. Utan undantag.

 

Be First to Comment

Leave a Reply