Din kunskap är mer värdefull än du tror…

För några år sedan såg jag en intressant dokumentär om pyramiderna i Egypten, ”The Pyramid Code”, regisserad av Carmen Boulter. En av dem som intervjuades var en äldre man vid namn Abd’el Hakim Awyan.

Den ständigt leende Hakim kan bäst beskrivas som ett ”vandrande bibliotek” med sedan länge glömda, uråldriga minnen och kunskap om heliga universella sanningar och principer. Det intressanta med Hakim var inte bara att han var en väldigt kunnig och vis man, utan också att han såg sig själv som någon som bevarade och beskyddade den här värdefulla informationen.

Han kallade sig själv för ”Wisdom Keeper” (Bäraren av Visdom).

Hans totala medvetenhet om de inre rikedomar han hade samlat på sig under ett lyckligt och meningsfullt liv, och hur han beskrev sig själv som en beskyddare av den här skatten, var i perfekt samklang med vem jag kände att jag var.

När jag lyssnade på honom insåg jag att vi alla i någon mening är en ”bärare av visdom” — som bevarar den samlade kunskapen om våra liv i våra sinnen och hjärtan. Allt vi behöver göra är ”koppla upp” oss till den kunskapen och omfamna visdomen vi har inom oss.

Jag bestämde mig för att kalla mig själv ”Wisdom Keeper” eftersom jag, precis som den leende Hakim, samlar på mina erfarenheter och upplevelser i den fysiska världen och hämtar visdomen som finns inbäddad i varje sak jag möter, oavsett om det är ett hinder eller ren glädje. Jag hedrar allting som har hänt i mitt liv och använder min samlade kunskap och visdom till att höja min egen medvetenhet. Och genom att dela med mig av min kunskap till andra, som låter mina tankar få finnas i deras verklighet, bidrar jag också till att öka vår kollektiva medvetenhet.

Din kunskap är värdefull, så dela med dig av visdomen du bär på. Den har nämligen förmågan att berika och göra världen lite ljusare även för alla oss andra.

Gordana Biernat

Kraft och Makt – Gordana Biernat

Be First to Comment

Leave a Reply