Den otroliga skönheten i vardagliga ting

För några år sedan såg jag en tysk film som heter Himmel över Berlin. Den gjorde ett mycket starkt intryck på mig. Filmen handlar om en eterisk ängel som vakar över människornas aktiviteter och som i hemlighet drömmer om att bli en fysisk människa. Vad filmen påminde mig om var den otroliga skönheten som går att finna i vardagliga ting. Jag menar sådant som vi vanligtvis tar för givet: doften av en tidning, smaken av kaffe, en hand som rör vid en annan, vinden i håret, regnet mot ansiktet…

Ängeln hade tiden, eller rättare sagt icke-tiden, till sin fördel eftersom han var evig. Ändå kunde han inte njuta fullt ut eftersom han inte hade någon kropp genom vilken han kunde uppleva den fysiska verkligheten.

Historien fick mig att inse hur privilegierade vi faktiskt är som får leva i den här verkligheten. Jag insåg att min själ är fokuserad i tid och rum av en anledning — en fysisk anledning. Själen finns här för att få att uppleva något som den inte kan uppleva i den andliga sfären: att vara jag, eller du, eller någon annan här.

Din själ är evig. Allt annat här är bara till låns under en begränsad tid. Så, passa på och njut av att vara i din kropp idag. Missa inte tillfället! Känn doften av en nyutslagen blomma, njut av ditt kaffe, låt din hud smekas av solens varma strålar…här och nu.

 

Be First to Comment

Leave a Reply